HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 [SPARK2] Problem with QuadRenderer in a Ortho

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
DevilWithin



Messages : 16
Date d'inscription : 2011-01-30

PostSubject: [SPARK2] Problem with QuadRenderer in a Ortho   Tue Mar 06, 2012 8:55 pm

Hello, i've been doing some testing with SPARK 2 and i found something that might be with a bug or something!

Code:
   SPK::Ref<SPK::GL::GLQuadRenderer> rnquad2 = SPK::GL::GLQuadRenderer::create();
   rnquad2->setBlendMode(SPK::BLEND_MODE_ADD);
   rnquad2->enableRenderingOption(SPK::RENDERING_OPTION_DEPTH_WRITE,false);
   rnquad2->setTexture(tt2->myTextureID);
   rnquad2->setTexturingMode(SPK::TEXTURE_MODE_2D);
   rnquad2->setAtlasDimensions(2,2);
   myGroup->setRenderer(rnquad2);

I have a very alive group, which draws fine with point, line renderers etc, even in POINT SPRITE mode.

But when i try to achieve something similar to what the point sprites do, but with QuadRenderer, i don't manage to see anything! In the snippet above, i am using explosion.bmp, provided by SPARK 2, in the demos.

I am using SFML 2, therefore making 2D graphics, in a orthogonal projection. Is it a camera issue, or should it be about the configuration of the renderer? I have tried more stuff than whats here, no success at all.

Thanks
Back to top Go down
View user profile
Juff
Developer


Messages : 539
Date d'inscription : 2009-07-14
Age : 34

PostSubject: Re: [SPARK2] Problem with QuadRenderer in a Ortho   Wed Mar 07, 2012 4:11 pm

Hi,

Running the Opengl examples works fine for you ? Does Test_simple.exe renders fine ?

Could be a problem with the view matrix. How do you set it ? Using SFML 2 I guess ?
Could also be a problem with the size of the particles. Have you set the radius of the particles in the group ? Have you set the scale of the QuadRenderer ?

[EDIT] Try setting the graphical radius of your group. I ve just noticed it is initialized to 0. I will modified that to initialize it to 1
Back to top Go down
View user profile http://spark.developpez.com
DevilWithin



Messages : 16
Date d'inscription : 2011-01-30

PostSubject: Re: [SPARK2] Problem with QuadRenderer in a Ortho   Wed Mar 07, 2012 6:18 pm

Juff wrote:
Hi,

Running the Opengl examples works fine for you ? Does Test_simple.exe renders fine ?

Could be a problem with the view matrix. How do you set it ? Using SFML 2 I guess ?
Could also be a problem with the size of the particles. Have you set the radius of the particles in the group ? Have you set the scale of the QuadRenderer ?

[EDIT] Try setting the graphical radius of your group. I ve just noticed it is initialized to 0. I will modified that to initialize it to 1

Yes, all samples run fine i guess, Its a default SFML camera, its a normal ortho as far as i know Smile

I pretty much copied the sample's group, and renderer too, as i pasted above..

Also tried your hint, no luck! All other renderers work normally.

By the way, how can i put subtractive blend modes and stuff? I only see Alpha, None and Add Smile
Back to top Go down
View user profile
DevilWithin



Messages : 16
Date d'inscription : 2011-01-30

PostSubject: Re: [SPARK2] Problem with QuadRenderer in a Ortho   Sun Mar 18, 2012 5:11 pm

No ideas? I 'd enjoy the Quad Renderer working : /
Back to top Go down
View user profile
Juff
Developer


Messages : 539
Date d'inscription : 2009-07-14
Age : 34

PostSubject: Re: [SPARK2] Problem with QuadRenderer in a Ortho   Mon Mar 19, 2012 11:23 am

Hi, i ll try to plug spark with SFML 2 this week and get back to you soon
Back to top Go down
View user profile http://spark.developpez.com
Sponsored content




PostSubject: Re: [SPARK2] Problem with QuadRenderer in a Ortho   Today at 3:44 am

Back to top Go down
 
[SPARK2] Problem with QuadRenderer in a Ortho
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Problem with Selenium RC, can't find objects in Junit.
» Problem with Selenium Webdriver
» Profile Customization Problem
» [ANSWERED] Winreducer Install problem
» Selenium RC & Dojo controls.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: English Forum :: Questions (en)-
Jump to: